31 augusti 2014
13:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: IFK Viksjö 1 - IF Brommapojkarna 3

Borta match mot IFK Viksjö 1 på Viksjövallen. Soligt och varmt och många föräldrar på plats.

Killarna startade matchen bra med fint passningsspel och hög arbetsmoral. I 6:e minuten får vi ett inkast på vänsterkanten, som Lukas kastar till Gustav som drar till men skottet går i ribban. Viksjö kommer upp och skapar några halvfarliga lägen, där framförallt deras hörnor var farliga. De skapade minst 3st som vi hade lite problem med. Vi lyfter upp spelet igen och i 14:e skjuter Gustav men målvakten räddar till hörna. I 16:e får vi en frispark en bit in på vänsterkanten på offensiv planhalva. Den tar Lukas hand om och han slår den i målvaktens högra hörna nere vid stolpen, men deras målvakt gör en kanonräddning. Efter 19 minuter får Viktor N ett friläge men Viksjö lyckas bryta innan han hinner avlossa skottet. 30 sekunder senare får vi en högerhörna. Den slår Einar Sundkvist över alla till en helt fri Victor Y som på volley lobbar den över målvakten och sedan stople in i bortre hörnet. Ett väldigt snyggt mål och ställning blir 1-0 till oss i paus.
I andra öppnar Viksjö piggt. I 2:a mintuen får den en hörna och i 4:e hettar det till ordentligt men det slutar med att Adam fångar bollen liggande på rygg. I 7:e minuten blir Gustav fälld en bit in på vänsterkanten på offensiv planhalva. Han tar själv hand om frisparken och med 75% kraft slår han den stolpe in i målvaktens högra kryss. Ytterligare ett väldigt snyggt mål. Nu har vi fått upp självförtroende ordentligt och i 12:e minuten snor Viktor N bollen från en av deras backar och rusar från högerkanten rakt mot mål och behärskat lägger han in 3-0 vid första stolpen. Några minuter senare skapar Viksjö lite press och det första skottet gör Adam en fotparad på men det andra skottet smitter in mellan benen på honom vilket gör ställningen till 3-1. Minuten senare spelar Lukas fint fram Malcolm men avslutet går utanför. I matchens två sista minuter gör Adam två räddningar så matchen slutar med en 3-1 seger till oss.

Killarna spelar stora delar av matchen en väldigt fin fotboll, så grattis alla föräldrar som var på plats och fick njuta av det. :-)

Träning på onsdag och sedan är det 4 matcher nästa helg.